Not known Facts About erken doğum tehdidi şikayet
Not known Facts About erken doğum tehdidi şikayet
Blog Article
Dış gebelik kendiliğinden sona erme eğiliminde olmadığından tıbbi müdahale gerektirmektedir. Ayrıca unutmamak gerekir ki dış gebelik durumunda herhangi bir şekilde sağlıklı doğum beklenmez.
'Dış gebelikte adet olunur mu?' derseniz, tıpkı sağlıklı hamilelikte olduğu gibi adet kanaması beklenmez ama bu durumun kesinliği yoktur, istisnai bir durum olabilir.
Dış gebelik erken teşhis edilirse tedavi seçenekleri ve olası riskler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek mümkün olabilir.
Dış gebeliğin tarihteki ilk vaka MS 963 yılında zamanın Arap alimi Albucasis (Eb’ul Kasım el Zehravi) tarafından kaydedilmiştir. 1731 yılında ise Gifford ayrıntılı olarak ektopik gebelik(Dış gebelik) kavramını açıklamıştır.
Yukarıda değinmiştik fallop tüplerine zarar gelmiş ve kanama başlamış ise kan karın içi boşluğuna ilerler diye. Eğer hekim gerekli görürse kanamayı kontrol etmek amaçlı kübosentez işlemi yapabilir. Bir iğne yardımı ile kübosentez yapılır.
Ancak artworkık günümüzde bu işlem kapalı teknikler ile yapılabilmekte. Dış gebeliğin alınmasından sonra rahim içinde olan sağlıklı gebelik normal gelişimine devam etmekte ve sıklıkla sağlıklı bebekler dünyaya gelmektedir.
Hormonal dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebelik gelişiminde rol oynayabilir.
Dış gebeliğin erken teşhis edilemediği durumda kanamayı durdurmanın zor olması dış gebelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar hayati tehlikelere yol açabilir. Dış gebelik riskleri arasında tehlikeli olan bir diğer sorun ise rahimde fallop tüplerinin ve yumurtalıkların enfeksiyon kapması ile pelvis iltihabının oluşması.
Bu sebeple geçirilmiş dış gebelik hikâyesi olan kadınların yeniden gebe kaldıklarında zaman geçirmeden jinekologları tarafından değerlendirilmeleri gerekir.
ÇAlright erken teşhis edilen ve bekleme politikası uygulanan hastalarda her gün veya gün aşırı kontroller yapılır, tüm kontrollerde kan testleri ve ultrason ile durumu yakından takip edilir.
Bu sebeple vajinal kanamanın eşlik ettiği şiddetli karın veya pelvik ağrı , aşırı baş dönmesi veya bayılma ve omuz ağrısı gibi dış gebeliğin herhangi bir belirti veya semptomunu gösteren bireyler acil olarak tıbbi yardım almalıdır.
Enflamasyon veya enfeksiyon: Belsoğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar tüplerde ve yakındaki diğer organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve ektopik gebelik riskinizi artırabilir.
Dış gebelik, gebeliğin 5 ila 10. haftaları arasında ortaya çıkar ve kendini belli eder. 5 haftalık dış gebelik belirtileri, karın ağrısı, vajinada kanama ve omuz ağrısı gibi belirtilerdir. Bu belirtileri yaşandığını farkın varıldığı durumda tıbbi yardım almak önemlidir.
6698 sayılı KVKK hakkında bilgilendirmeyi okudum; hizmet sunumu ve anlatımı için iletişim bilgilerimin kullanılmasına izin veriyorum. Doktorlar